Landet runt | SPF Västerbotten

Surströmming i Agnäs

SPF Västerbotten
Publicerad 2017-08-28

Det doftade påtagligt när ett 60-tal SPF Seniorer i Bjurholm gjorde entré i Agnäs byastuga häromdagen. Byaföreningen, Agnäs bästa, stod som arrangör för årets surströmmingsfest. Med nyrenoverat kök och stor samlingslokal fanns goda möjligheter att utspisa gästerna. De som så önskade fick alternativ mat i form av sill och potatis i stället för den ädla fisken som surströmmingen kan sägas vara.

Sture Eriksson hälsade välkommen och berättade minnen från den tid då byastugan användes som skolhus. På den tiden kryllade det av barn i Agnäs med flera byar i Bjurholms kommun. Dagens underhållare Ida Reichlin inledde med att berätta att hon tillhörde sista årgången skolbarn i Agnäs skola innan den lades ner. Driften av byastugan sköts numera av Agnäs byamän och för första gången genom tiderna har man en kvinnlig byålderman.

Innan den sura fisken började intagas sjöng sällskapet en surströmmingsvisa. Lagom till kaffet + gobit sjöng Ida till eget gitarrackompanjemang några låtar. Därefter blev det lottdragning med fina vinster i form av presentkort. Gunilla Persson presenterade en kommande resa. Den gemytliga sammankomsten avslutades med allsång I natt jag drömde och ett tack framfördes till arrangörerna för en lyckad surströmmingsfest.

Aina Nygren

 

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2017-08-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas