Surströmming
Landet runt | SPF Västerbotten
Trubaduren och enmansbandet Michael Boman underhåller Foto : Aina Nygren

Surströmming

SPF Västerbotten
Publicerad 2019-09-04

Ett gäng förväntansfulla SPF Seniorer bänkade sig vid dukade bord på Golfrestaurangen i Bjurholm. När de öppnade burkarna ställdes på borden spred sig den omisskännliga doften av surströmming och gästerna högg in på fiskarna och började rensningen. Mandelpotatis, lök, gräddfil,  tomater och festen var igång. Rutinerade surströmmingsätare gjorde klämmor på det hembakta tunnbrödet men de flesta åt med kniv och gaffel på vanligt vis. Några av gästerna hade av ena eller andra skälet valt alternativ mat.

Ordförande Monika Andersson hälsade välkommen och då särskilt till inbjudne trubaduren,  enmansbandet Michael Boman från Malå. Han inledde med Idas äldrevisa för att därefter övergå till att framföra kända 60-talslåtar. Det blev en afton i igenkänningens tecken då Michael på ett utmärkt sätt tolkade Elvis men kan även nämnas Emile Ford och Paul Anka. Då gästerna räknas till den generation som i ungdomen lyssnade på Radio Luxemburg på kvällarna sjöng de med i de flesta låtarna med något drömmande i blicken. Michael varvade spelningen med söta anekdoter om kyrkoherde Gustav Bergfelt och fru kyrkoherde Gustav Bergsfelt från Malå.

Festlig stämning, hög trivselfaktor och härliga 60-talslåtar framförda av en god underhållare. Allt sammantaget bidrog till att det blev en trevlig afton som avslutades med kaffe och gobit.

Aina Nygren
SPF Seniorerna Bjurholm

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2019-09-04

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas