Surströmmingsfest!
Landet runt | SPF Västerbotten
Husbandet bestående av Hans-Olof Olofsson, Gunnar Nyberg, Stig Hellnersson och Rolf Eckeskog. Foto: Aina Nygren

Surströmmingsfest!

SPF Västerbotten
Publicerad 2018-09-04

Årets surströmmingsfest med SPF Seniorerna Bjurholm gick av stapeln i Agnäs med byaföreningen Agnäs bästa som arrangör. Husbandet bestående av Rolf Eckeskog, Gunnar Nyberg, Hans-Olof Olofsson och Stig Hellnersson inledde med några låtar innan Aina Nygren hälsade deltagarna välkommen. Hembakt tunnbröd, årets mandelpotatis, Oskars surströmming, lök, tomater och gräddfil med gräslök lät sig väl smaka. Några passade på att göra klämmor medan de flesta nöjde sig med att äta delikatesserna med gaffel och kniv från tallriken. Stämningen var god vid borden och sorlet steg.

Lagom till kaffet med toscamazarin återupptog spelemännen underhållningen med bl a Beatrice Aurore, Vid din sida, Nidälven och Västerbottensvisan och publiken sjöng med i de kända melodierna. Lotter såldes med tunnbrödsvinster. Hans-Olof och Stig drog några historier ur sanna livet som lockade till skratt. Husbandet avslutade med ”att riva hela rasket” d v s 34:an med text av Olle Adolphsson och i inspelning från 1964 sjungen av Per Myrberg.

Innan deltagarna skildes åt tackade Aina det eminenta husbandet för underhållningen och byaföreningen för ett väl genomfört arrangemang. En trevlig eftermiddag var till ända.

Aina Nygren

 

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2018-09-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas