Surströmmingspremiär hos SPF Seniorerna Pärlan
Landet runt | SPF Norrbotten

Surströmmingspremiär hos SPF Seniorerna Pärlan

SPF Norrbotten
Publicerad 2016-08-22

Kulturhuset i Vidsel invaderades i torsdags av förväntansfulla seniorer. Hur skulle årets surströmming smaka? I den fint uppfräschade lokalen bänkade sig nära 90 seniorer, som lockats till festlig samvaro.

Ordföranden passade på att förutom ge varma välkomstord också informera om föreningen och dess aktiviteter: Föreningen bjuder sina medlemmar på en bussresa till Bodens Skördefest och miljödagar, en berättarträff om livet i Norrbyskär med Ingrid Ählberg som berättare, sista fredagen varje månad går man ut på gemensam seniorlunch på Polar Hotel, på kommande oktobermöte ska Sigurd Granström underhålla. De vanliga aktiviteterna startar nu också: bowling, promenader, körsång och ukulele mm.

Kören under ledning av Christina Nilsson sjöng ett antal sånger. Det blev också allsång och naturligtvis sjöngs surströmmingens lov. Sången ljöd vackert trots att kören just denna gång decimerats på grund av olika förhinder. Fler välkomnas till kören, även manliga sångare efterfrågas. Publiken var i högsta grad med på noterna, sjöng, applåderade och stampade av förtjusning.

Inte alltför länge behövde man vänta på het potatis och frestande strömming med tillbehör.  Länge avnjöts den under hög stämning med glatt samspråk och livliga kommentarer. Efter maten kändes det bra att röra på sig och gå en liten tipsrunda med utmanande frågor.

Ett lotteri med skänkta vinster stod också på programmet.

Kaffe med bakelse avslutade det kulinariska. Därefter hjälptes man åt med att diska, städa undan och flytta undan borden.

I den vackra augustikvällen under fullmånens sken åkte så alla hem med bussen till sitt.

SPF Norrbotten
Publicerad 2016-08-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas