”Tjärnmyrbergarn” underhöll Bjurholm
Landet runt | SPF Västerbotten

”Tjärnmyrbergarn” underhöll Bjurholm

SPF Västerbotten
Publicerad 2017-09-15

En ordentlig åskskur på morgon inledde dagen, men sedan tittade solen fram på de drygt 70-talet SPF Seniorer som sökte sig till kyrkstugan i Bjurholm. Tre damer från Swedbank; Frida Lidström, Pia Nygren och Susanna Rajala inledde månadsträffen. De beklagade den kommande stängningen av det lokala bankkontoret. Därefter informerade de om olika banktjänster som telefon- och internetbanken, Swish, privatgiro och uttagsautomaten. De inbjöd deltagarna att innan bankkontoret stänger besöka kontoret och få hjälp med de olika tjänsterna. När Bjurholmsborna från den 28 september behöver besöka sitt bankkontor hänvisas de till kontoret i Vännäs.

Efter fikat som några damer från Balfors och Bjurholm ordnat var det dags att välkomna  Karl-Ivar ”Tjärnmyrbergarn” Pettersson. Medan han hängde på sig dragspelet berättade han att han efter 20 år på Bolinder Munktell fick sådan hemlängtan att han tog sitt pick och pack och sin familj med sig och flyttade hem till Tjärnmyrberget fem km från Norråker vackert beläget mitt mellan två älvar. ”Tjärnmyrbergarn” uppträder helst för äldre och använder sig gärna av berättande text som berör.  Av dagens repertoar kan nämnas Gud i naturen, Kolar-Anders,  Amerikabrevet, Änglarna var finns dom samt Euskefeurats Det är hit man kommer när man kommer hem. Han kryddar sin föreställning med mustiga historier mellan låtarna. Den väl använda hatten hade ”Tjärnmyrbergarn” som vanligt lite på svaj.

Innan ordförande Barbro Strandberg avslutade med att tacka köket för gott fika samt alla medverkande gjordes dragning på tunnbrödslotteriet.

Aina Nygren

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2017-09-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas