Tjärnmyrbergarn
Landet runt | SPF Västerbotten
Karl Ivar "Tjärnmyrbergarn" Pettersson i spelartagen Foto: Rolf Eckeskog

Tjärnmyrbergarn

SPF Västerbotten
Publicerad 2016-05-17

Om det var Karl Ivar ”Tjärnmyrbergarn” Pettersson eller kommunalrådet Ingemar Nyman som drog mest folk låter vi vara osagt men i vart fall fylldes kyrkstugan i Bjurholm till brädden när SPF Seniorerna hade månadsträff häromdagen.

Tjärnmyrbergarn visade sig vara en historieberättare av stora mått då han varvade sina dragspelslåtar med roliga historier. Han bodde söderut i 20 år innan han återvände till Tjärnmyrberg år 1979 och säger att han aldrig ska flytta därifrån. Hans stora passion är musiken och särskilt att uppträda för äldre och använder sig helst av berättande text som berör. Säger att han har mellan fem och 500 spelningar om året, ibland tre spelningar/dag. Han uppträder i en väl använd hatt men när han skulle avsluta med några låtar efter fikat och kommunalrådets information så kändes det helt fel; han hade glömt ta på sig hatten.  Av låtarna kan nämnas En dörr på glänt, Mors drömväv och avslutningsvis Euskefeurats Det är hit man kommer när man kommer hem.

Kommunalrådet informerade om vad som händer i kommunen; om ekonomin, flyktingmottagningen, planerat bygge av hotell och hyreshus m m. Deltagarna gavs möjlighet att avbryta och och fick svar på sina frågor. Sture Eriksson presenterade planerad resa till Åbo i augusti. Ett gäng damer från Agnäs nedre ordnade gott fika och lotter såldes med tunnbrödsvinster.

Aina Nygren

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2016-05-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas