Trevlig kväll med vinprovning och medelhavsbuffé
Landet runt | SPF Örebro

Trevlig kväll med vinprovning och medelhavsbuffé

SPF Örebro
Publicerad 2023-11-24

Fredag 10 november, när mörkret nyss hade sänkt sig över Örebro, började förväntansfulla seniorer samlas vid Brunnsängens föreningsgård.

SPF Seniorerna Kamraterna anordnade vinprovning med mingel och medelhavsbuffé. Tillställningen inleddes med att deltagarna bjöds på cava och pintxos i foajén medan kvällens sommelier avslutade förberedelserna för vinprovningen genom att hälla upp lagom mängder av de svala vita vinerna i de glas som väntade seniorerna i ”matsalen”.

Efter en stunds trevligt mingel öppnades dörrarna och ett 60-tal förväntansfulla seniorer kunde ta plats vid borden. Vinprovningen omfattade 2 vita och 2 röda viner från Portugal.

Kvällens sommelier, Thomas Östlund, berättade om Portugal som vinland, om olika vindistrikt, om hur distriktens klimat påverkar druvorna och om olika druvsorter. Han ledde oss genom provandes av kvällens viner. Friskt och fruktigt…..mineraltoner…. smörigt med en ton av fat….lite strävt men gott till en köttbit….en smak som djupnar….komplext. 

Smakandet, doftandet, provandet, samtalen vid borden om hur man uppfattade och tyckte om de olika vinerna avslutades med en lättsam Quiz där deltagarna inbjöds att svara på frågor om de provade vinernas distrikt och druvsort.

Priser lottades ut bland de som hade turen/skickligheten att ”skrapa ihop” flest rätta svar. När vår sommelier avtackats så högg alla in på den välsmakande medelhavsbuffén till vilken vi drack ett av de röda vinerna vi provsmakat.

Kvällen gick fort medan tallrikar och buffébord tömdes och glada skratt och samtal fyllde lokalen. Många berömmande kommentarer hördes om kvällens mat och många sade att kvällen varit mycket trevlig och minnesvärd.

Vid 21-tiden avslutades tillställningen genom att arrangörerna tackade alla som bidragit till en lyckad kväll och ”ett gäng” glada seniorer lämnade föreningsgården för att ta sig hem genom den mörka novemberkvällen.

Ett särskilt stort och varmt tack till dem som ställde fram bord och stolar och dukade med mera före tillställning och som röjde upp, ställde tillbaka, diskade och torkade då festen var slut!! Utan er insats hade vinprovning med buffé inte kunnat genomföras.

SPF Örebro
Publicerad 2023-11-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas