Trevligt i folkhälsans tecken
Landet runt | SPF Kalmar

Trevligt i folkhälsans tecken

SPF Kalmar
Publicerad 2024-06-03

Vilka trevliga och viktiga dagar vi hade i folkhälsans tecken! Veckan inleddes med frukost och melodikryss. Den senare en musikalisk utmaning. Frukostbuffén var uppdukad med bröd, pålägg, havregrynsgröt, ägg och sill och mycket mer, ja och så kaffe förstås. När alla var mätta och nöjda löstes melodikrysset nummer 20 med Annika Jankell. Den här dagen bjöd på både mat, hjärngympa och gemenskap.

Nästa dag var syn- och hörselinstruktör Anneli Anders Blomdin från Kalmar kommun inbjuden. Anneli informerade om vilken hjälp man kan få i dessa ärenden och hon fick svara på många frågor. I pausen serverades kaffe med hembakat.

Så blev det dags för något nytt och annorlunda för många nämligen sittande yoga med Eva Anderzén från Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar. Hon har kurser och lär ut denna Yinyoga. ”Yin är en återhämtande yogastil som handlar om att släppa taget om fysiska & mentala spänningar för att stilla kropp och sinne”. Deltagarna tyckte det var bra och intressant. En studiecirkel kommer därför att startas upp till hösten med Eva som ledare.

Så kom torsdagen med månadsträffen. Kaffegruppen bjöd på hälsosam smörgås, hemgjord proteinrik risifrutti och havrekakor med mörk choklad. På borden fanns naturligtvis kallt vatten. Arbetsterapeut Emma Fermskog och Frida Nordh Persson var inbjudna till den här träffen. De informerade och berättade om Kalmar kommuns nya satsning på att minska ofrivillig ensamhet och om hälsofrämjande aktiviteter. Syn, hörsel, muskler, maten och träningen är alla bra för balansen. Vi fick prova på många bra övningar med Emma som ledde gympapasset till 50-tals musik. Alla deltog med liv och lust. Det smakade väldigt gott med fika efteråt.

Kerstin Arvidsson var också med, hon är dietist. Kerstin talade om vikten av bra kost och matvanor, att seniorer behöver äta proteinrikt och att det är bara att fortsätta träna som senior.

Ordförande Asta Daleen tackade alla för en givande och bra genomförd folkhälsovecka.

Text: Eva Anderzén
SPF Seniorerna Rockneby

SPF Kalmar
Publicerad 2024-06-03

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas