Tvådagars bussresa
Landet runt | SPF Västerbotten
Några av deltagarna anländer till Verkö slott. Foto:  Sonia Vallrud

Tvådagars bussresa

SPF Västerbotten
Publicerad 2021-08-30

SPF Seniorerna Bjurholm har gjort en tvådagars bussresa. Första stoppet var bussfika i Mosjön innan färden gick vidare till Sollefteå och Hallstaberget. Där smakade det gott med lunch till den storslagna utsikten.

Resan gick vidare till Döda fallet. Historien berättar om Vildhussens försök att leda om vattnet, vilket resulterade i en naturkatastrof. På endast några timmar tömdes Ragundasjön och en flodvåg forsade fram. Storforsen tystnade och blev Döda fallet. I den befintliga restaurangen serverades resenärerna kaffe och Ryttarkaka. Väl framme på Frösön checkade sällskapet in på Frösö Park Hotell för middag och övernattning.

Efter hotellfrukost andra dagen skulle en båtfärd göras från hamnen i Östersund till Verkö slott på Norderön i Storsjön. Innan äntringen av den ombyggda ångbåten M/S Thomée fick deltagarna höra berättelsen om det i dag privatägda slottet som uppfördes förra sekelskiftet och är känt för sina spökerier. Båtresan tog dock längre tid än beräknat p g a storm och man var tvungen lägga om rutten något för att ta sig till Verkö hamn. Efter en god middag på slottet kunde gästerna se sig om i de stora och vackra rummen med många kakelugnar och rosettmålningar i fönstren. När det var dags för återfärd med M/S Thomée hade stormen bedarrat och Östersunds hamn nåddes utan problem.

Det var då dags för hemfärd med bussen och halvvägs stannade sällskapet på Doro Camping och intog en god middag + kaffe och god kaka. Gunilla Persson som arrangerat resan anordnade lotteri och delade ut godispåsar i bussen och fick ett tack av de nöjda deltagarna.

Aina Nygren
SPF Seniorerna Bjurholm

 

 

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2021-08-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas