Landet runt | SPF Skaraborg

Upptakt för Kvänums SPF Seniorer

SPF Skaraborg
Publicerad 2023-08-28

Höstens upptakt var 22 augusti på jubilerande Kvänums Kök, som firar 100 år. Ordförande Jan-Erik Larm hälsade alla välkomna och presenterade dagens program.

Höjdpunkten var historien om hur  Gustav Johanssons snickarkunnighet och känsla för medvetna kunder var början till dagens Kvänums Kök AB. Niklas Efraimsson, Vd för Kvänums kök sedan 2015, var en lysande berättare som fångade allas intresse och väckte en stolthet över den fina fabriken och företaget, vars riksutställning finns i Kvänum i Kökets hus.

Kvänums kök är Skandinaviens ledande tillverkare av kvalitetsinredning av kök i första klass, där premium har blev varumärke med  bröderna Stefan, Olle och Anders Jonsson, som tog över 1980. Då ägde generationsbyte rum efter Gustavs son Rune Jonsson och hans svåger Göran Svensson, som tagit över 1948. Då bytte sonen Rune efternamnet Johansson till Jonsson. Specialiseringen av tillverkningen på köksmöbler och garderober tog fart.

I dag arbetar 170 personer i Kvänums Kök, som står på tredje plats bland kökstillverkarna i Sverige idag med  kvalitetsmedvetna kunder som målgrupp. Kvänums kök kan räkna hovet till kundkretsen. Niklas berättade hur han och brodern fick frågan om att ta över Kvänums kök 2014. Brodern Magnus är Vd för Vedums kök och bad. Bröderna Jonsson önskade att företaget skulle fortsätta och drivas vidare i samma anda som de hade drivit det utan att blanda in riskkapitalister. Bröderna Efraimsson funderade och kom till beslutet att ta över.

Nu är Vedums kök och bad samt Kvänums kök AB syskonföretag med olika målgrupper. Kvänum har alltid värnat och värnar om personalen och varumärket och driver företaget med samma medvetenhet och stolthet över sitt exklusiva märke. Publiken  visade sin uppskattning och Niklas fick mottaga rungande applåder. Mötet  började med korv och bröd och efter föreläsning var det dags för fika som företaget bjöd gästerna på. Information om kommande aktiviteter stod på programmet före den obligatoriska lottdragningen. En givande upptakt, som gav mersmak.

Nästa medlemsträff är 19 september med etnolog Christina Ström som föreläsare.

SPF Skaraborg
Publicerad 2023-08-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas