Sportig september när SPF ordnar SM
Hälsa & medicin
Foto Colourbox

Sportig september när SPF ordnar SM

För första gången i SPFs historia anordnas riksmästerskap i Mattcurling. Och samtidigt avgörs riksmästerskapen i orientering.

Publicerad 2013-09-11

Hösten är riksmästerskapens tid i SPF. Medan bara skidor och bordtennis avgörs på våren så äger riksmästerskap i hela åtta grenar rum mellan slutet på augusti och början av november. Och årets mesta mästerskapsdag är 12 september.

Mattcurling i Varberg
12 september anordnas för första gången riksmästerskapen i mattcurling. Precis som det låter är mattcurling en form av curling som spelas på mattor i stället för på is.
56 lag är anmälda till tävlingen som spelas i WIC-hallen i Varberg under värdskap av  SPF klubbarna Varberg, Tvååker, Lindberga och Veddige.
Varje lag består av två personer, en man och en kvinna, och tävlingen spelas med ett inledande gruppspel följt av final, där finalen blir en utslagstävling med de 16 bästa lagen från gruppspelet.

Arrangemanget har krympt något på grund av färre anmälda lag än man hoppats på, så i stället för en tvådagarstävling med middag och dans på onsdagskvällen nöjer sig arrangörerna med en endagstävling under torsdagen.

Orientering i Skövde
Mer frisk luft blir det för deltagarna i veckans andra stora riksmästerskap, orientering.
SPF Skövde arrangerar tävlingen som lockat 108 deltagare till singelklasserna. Samtidigt avgörs även distriktsstafetten med 13 lag.

Herr- och damklasserna delas in efter ålder i femårsintervall, från 60 upp till 85. Den största klassen är herrar 70, följt av damer 70.

Onsdagen inleds med utflykt följt av invigning av riksmästerskapet samt distriktsstafett. På kvällen blir det middagsbuffé.
Torsdagen äger det individuella mästerskapet rum, och tävlingen avslutas med prisutdelning.

Här kan du läsa mer om SPFs mästerskap.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas