Nu blommar det!
senblommande, sensommarblommor, höstblommor Höstanemon. Foto Colourbox
Hemma | Trädgårdsliv

Nu blommar det!

Sensommarblommornas tid är nu, och med rätt växter kan trädgården blomma långt in i oktober.

Publicerad 2013-08-22

Skolorna har startat, äpplena mognar och solen står lägre. Det är lätt att tänka att sommaren är förbi och att trädgårdarna blommat över, men än är det bara augusti och gott om tid för färgsprakande blommor.

Många rosor blommar fortfarande, några har knappt hunnit slå ut. Och höstanemonerna i vita och rosa nyanser har precis kommit igång och blommar från augusti till oktober.

Höstaster kan blomma med sina lila blommor ända in i oktober, liksom – förstås – oktoberstormhatt.

Anisörten har sin blomning sent på säsongen och stora lilablå bolltistlar pryder med fördel de soligare rabatterna när högsommarblommorna inte längre står kvar. Även stäppsalvian är en fin blomma för sensommar och höst.

Den som vill ha andra färger än rosa, lila och blått i sin sensommarträdgård kan njuta av knallgula solrosor med enorma blommor på långa stänglar, eller av den buskiga septembersolrosen, som översållas av solgula blommor i september och oktober.

Bävar du ändå för mörkare tider så kan du se fram emot våren genom att redan nu förbereda rabatterna med vårlökar. Det är nämligen så här års, eller rent av lite senare, som de ska i jorden.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas