Ägg av fin höna med snabbsyltad spetskål, blommor och fyrkorn
Mat & Dryck | MAT
Foto: David Magnusson

Ägg av fin höna med snabbsyltad spetskål, blommor och fyrkorn

Marinerad spetskål som rostas i panna och serveras på en saltad äggula med krispigt fyrkorn.

Publicerad 2009-03-20

ÄGG
4 färska ägg av skånsk blommehöna (eller andra av hög kvalitet)
salt
Knäck äggen och separera bort vitan. Salta innan servering.

SPETSKÅL
1 st spetskålshuvud
1 dl 1-2-3-lag (en del ättika, två delar socker, tre delar vatten)
Skär ner spetskålen och koka upp lagen. Vänd runt spetskålen och plasta tätt. Låt stå i 5 minuter. Rosta snittytan lätt innan servering.

FYRKORN
1 msk fyrkorn
1 tsk salt
3 dl vatten
rapsolja
Koka upp vattnet och saltet och slå över fyrkornen. Sila av och rosta krispigt i rapsoljan. Fördela över spetskålen och avsluta med valfria blommor och örter.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.