Äggwraps  med  kycklingfyllning
Mat & Dryck | PICKNICK

Äggwraps med kycklingfyllning

Wraps är den perfekta utflyktsmaten, men ibland vill man undvika för mycket bröd. Testa att slå in wrapsen med tunna omeletter i stället så får du en lika nyttig som god måltid att ha »on the road«.

Publicerad 2009-05-20

4 portioner

4 ägg
1 msk chili explosion (1 tsk stötta chiliflakes och 1 tsk salt går lika bra)
400 g kycklingfärs
4 msk olja
1 påse Lime Wok Spice Mix
1 litet salladshuvud
1 litet knippe salladslök
1 morot
1 mango
färsk koriander

1. Vispa ihop äggen med chilikryddan och stek sedan fyra tunna »äggpannkakor«. Låt dem svalna.
2. Stek kycklingfärsen i oljan och blanda ner kryddmixen.
3. Plocka salladsbladen, strimla salladslöken och skär långa stänglar av moroten med en osthyvel eller potatisskalare.
4. Skala mangon och strimla fruktköttet tunt på längden.
5. Fyll äggpannkakorna med kycklingfärs, grönsaker och mango, toppa med färsk koriander och rulla sedan ihop dem och slå in dem i smörpapper.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.