Chokladbiskvi i långpanna
Mat & Dryck
Foto: Hélen Pe

Chokladbiskvi i långpanna

Baka biskvi som kondisbit är pilligt. Biskvi i långpanna däremot är smidigt och går fort.

Tidningen Senioren
Publicerad 2015-05-29

30 BITAR

BOTTEN
600 g mandelmassa
1 dl strösocker
3 äggvitor

SMÖRKRÄM
125 g mjölkchoklad
400 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl florsocker
3 msk kakao

GARNERING
3 Dubbeldajm
200 g mörk choklad

1: Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.

2: Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten.

3: Grädda botten i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

4: Gör smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.

5: Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.

6: Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.

7: Hacka dajmen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med dajm. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.

Recept: Frida Skattberg
Foto: Hélen Pe

ur boken Baka i långpanna (Bonnier Fakta)

Tidningen Senioren
Publicerad 2015-05-29
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 4 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.