Fantastisk aubergine med chermoula
Mat & Dryck

Fantastisk aubergine med chermoula

Aubergine är en fantastisk råvara som när man steker den riktigt hårt blir alldeles utsökt. Då kommer smaken verkligen fram.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-01

2 aubergine à ca 300 g
2-3 msk olivolja

Chermoula
2-3 msk finhackad färsk bladpersilja
1 msk finhackad färsk mynta
1 vitlöksklyfta, finhackad
en halv röd chili, finhackad
pressad saft av en halv citron
0,5 dl olivolja
1 tsk mald spiskummin
flingsalt och svartpeppar

Till servering
2 grillade paprikor från burk, finns att köpa i välsorterade matbutiker

1. Ansa och skär aubergine i centimetertjocka skivor.
2. Hetta upp en stekpanna tills den blir riktigt het. Tillsätt några matskedar olja och stek aubergineskivorna tills de fått ordentligt med färg på bägge sidor.
3. Blanda finhackad persilja, mynta, finhackad vitlök, finhackad chili, citronsaft, olivolja, spiskummin, lite salt och peppar.
4. Lägg upp grillad paprika och stekt aubergine på en skärbräda och ringla över lite av chermoulan. Servera resten vid sidan av i en skål.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Stefan Edetoft

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-01
senioren-nr-6
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 6 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas