Fisknuggets med blomkålsmos
Mat & Dryck
Foto Charlotte Gawell

Fisknuggets med blomkålsmos

Fisk innehåller D-­vitamin. Det hjälper kroppen att ta upp kalcium och fosfor, vilket stärker både skelett och muskler.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-28

Välj gärna fet fisk som lax eller färsk makrill som innehåller mycket omega­3.

4 PORTIONER

NUGGETS
300 g färsk fisk, t ex lax
1 dl riven kokos
1 tsk malen gurkmeja
1 nypa vitlökspulver
1 nypa havssalt
kokosolja till stekning

BLOMKÅLSMOS
1 blomkålshuvud
2 msk kokosmjölk
1 tsk torkad dill
1 nypa havssalt

TILL SERVERING
tartarsås på kokosgrädde (recept hittar du här)
gräslök
citronklyftor

NUGGETS
1. Blanda kokos, gurkmeja, vitlökspulver och salt till en panering i en djup tallrik.
2. Skär fisken i fiskpinnestorlek. Torka med hushållspapper.
3. Rulla fiskbitarna i paneringen och stek i olja ca 3 minuter per sida. Vänd försiktigt och rör dem inte under tiden de steks. Häll på lite extra panering före servering.

BLOMKÅLSMOS
1. Dela kålen i bitar och koka tills den är mjuk.
2. Häll av vattnet och mixa kålen med kokosmjölk och dill. Salta och smaka av.
Servera nuggets och mos med tartarsås, gräslök och citron klyftor.

Recept Cecilia Nisbet Nilsson
Foto Charlotte Gawell

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-28
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 4 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.