Mat & Dryck

Matjessill med potatis och brynt kryddsmör

En verklig sommarsill är matjesfiléerna och om du tröttnat på gräddfilsvarianten så kommer här ett mumsigt recept med brynt kryddsmör.

Publicerad 2008-07-31

Sillen är en av de fiskar som till skillnad från torsk och ål inte hotas av utrotning och som bland annat innehåller omega-3 som sänker kolesterolnivån i blodet och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Matjessill med potatis och brynt kryddsmör
2 portioner

4 mandelpotatisar
2 matjesfiléer
50 g smör
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad rödlök

Koka potatisen. Skala och skiva potatisen och fördela skivorna på två tallrikar. Skiva matjessillen och lägg ovanpå potatisen.
Bryn smöret i en het stekpanna. Lägg dill och rödlök i smöret och rör om.
Häll smörblandningen över sillen och servera direkt.

Text och recept: Malin Ottosson
Illustration: Frida Johansson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.