Glutenfritt fröknäcke
Mat & Dryck | Recept

Glutenfritt fröknäcke

Gott och knaprigt fröknäcke. Bakas ut till en tunn kaka på plåten och gräddas ca 1 timme i ugnen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07

1 dl sesamfrön el chiafrön (eller 1/2 dl chia 1/2 dl sesam)
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
2-2,5 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

1. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner oljan och häll på vattnet. Arbeta samman. Om degen är för torr, tillsätt lite mer vatten. Är den för kletig, tillsätt mer mjöl.
2. Häll ut degen på ett bakplåtspapper och lägg ett till papper ovanpå. Tryck/ pressa ut till en tunn kaka på plåten. Dra bort det övre pappret.
3. Grädda ca 1 timme i 150 grader.
4. Dra över bakplåtspappret med fröknäcket till ett galler. Låt svalna.

 

Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas