Grillad abborre med tomat- och melonsallad
Mat & Dryck
Foto: Karin Wimark

Grillad abborre med tomat- och melonsallad

Hel grillad fisk med frasigt skinn och goda tillbehör kan vara den godaste sommarrätten som finns.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-06-12

Fjälla fisken noga så är skinnet jättegott att äta. Vi serverar med en fräsch sallad med smak av mynta.

1 hel abborre (cirka 4-500 g)
salt och peppar
1/2 cantaloup- eller galiamelon
3-4 tomater i olika färger
2 kvistar mynta
1 tsk flytande honung
1/2 citron, saften av
2 msk matolja
salt och peppar

1. Krydda fisken och grilla den långsamt över glöd i ett halster.
2. Skär melon och tomat i grova bitar och strimla myntan.
3. Blanda ihop med honung, citron, olja och kryddor.
4. Lägg upp fisken och skeda över salladen så att smakerna blandas.

Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-06-12
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2017. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas