Grillad makrill med ljummen sallad och fetaostdipp
Mat & Dryck
Foto: Karin Wimark

Grillad makrill med ljummen sallad och fetaostdipp

Makrill är lika god färsk som rökt och dessutom full av nyttiga fetter. Salladen gör du av sådant du har hemma – potatis, bönor och annat gott.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-06-12

2 makrillfiléer
salt och peppar

Sallad
1 litet romansalladshuvud (gemsallat)
1 citron
1 msk olivolja
7-8 oliver
2 msk kapris
1 dl kokta bönor
2 dl kokta potatisar, lätt krossade
salt och peppar

1. Dela salladen på mitten, gnid in med citron och olivolja och grilla den hastigt på båda sidor.
2. Grilla citronen på snitt-
ytorna tills den fått fin färg.
3. Lägg sallad, oliver, kapris, bönor och potatis på ett fat.
4. Grilla fisken hastigt och lägg ovanpå.
5. Ringla över olivolja och saften av den grillade citronen. Krydda ordentligt med salt och peppar.

Fetaostdipp
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
4 sardellfiléer, hackade
75 g fetaost (en skiva), smulad
basilika, persilja eller annan smakrik ört
salt och peppar

Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-06-12
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2017. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas