Grön ärtsoppa
Mat & Dryck | Seniorens busenkla

Grön ärtsoppa

Snabbare och enklare – och godare – går knappast att laga en maträtt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-09-19

Seniorens busenkla. Enkelt att laga och gott att äta.

2 personer

1 paket gröna ärter (600 gram)
ca 1 dl havregrädde (kallas ibland även matlagningsbas av havre)
1, 5 dl vatten
1/3-dels buljongtärning
salt

1. Lägg ärterna i en kastrull med vattnet och buljongtärningen (det går lika bra med en skvätt grönsaksfond). Det går också bra att helt skippa buljongen.
2. Koka upp och låt koka i max 2 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa ärterna med stavmixer.
3. Häll i havregrädden. Soppan ska vara lite lagom tjock i konsistensen.
4. Smaka av med salt.
5. Servera gärna med en smörgås.
En klick crème fraîche eller smetana gör soppan matigare – men den är precis lika god utan.

Recept redaktionen
Foto Anna Sandberg

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-09-19
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas