Gurka med frusen pepparot och rågbröd
Mat & Dryck
Foto: David Magnusson

Gurka med frusen pepparot och rågbröd

En liten men lyxig entrérätt med raffinerade smaker.

Publicerad 2009-03-20

4 personer

GURKA
1 st gurka
1 msk dillolja (mixa rapsolja med samma vikt plockad dill)
salt, socker
Skala och skiva gurkan. Marinera i dillolja cirka 2 timmar. Smaka upp med salt och socker.

FRUSEN PEPPARROT
2 dl fin grädde av ko
2 msk finriven pepparot
salt, peppar
Koka upp grädden och lägg i pepparoten. Låt dra i cirka 10 minuter. Sila av och smaka upp. Frys sedan och rispa den innan servering.

RÅGBRÖD
100 gr rågbröd
1 msk rapsolja
Riv rågbrödet. Stek i rapsolja och servera det varmt.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.