Hänryckningssorbet med hägg och syren
Mat & Dryck | Recept
Foton: Colourbox (Montage)

Hänryckningssorbet med hägg och syren

Doften av hägg och syren är beroendeframkallande. Och blommorna smakar dessutom gott som här i en sorbet.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-08

4 PORTIONER

1,5 dl vatten
1,5 dl strösocker
100 g färska syrenblommor
100 g färska häggblommor
1 gelatinblad

1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan.
2. Lägg blommorna i en bunke och slå den heta lagen över. Låt stå och dra tills sockerlagen har svalnat och sila sedan ned vätskan i en kastrull.
3. Låt gelatinbladet ligga i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
4. Värm upp sockerlagen något, lägg ned gelatinet och rör om tills det har smält.
5. Låt lagen svalna helt och kör den sedan i glassmaskin tills den har en fast och krämig konsistens. Låt sorbeten stå i frysen i minst en timme.

Recept: Lisen Sundgren
ur boken Äta vilda växter

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-08
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 4 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas