Halstrad röding med fänkål och saffransyoghurt
Mat & Dryck
Foto: Helén Pe

Halstrad röding med fänkål och saffransyoghurt

Färsk nyfångad röding … Men det finns faktiskt också röding både i fina fiskdisken och i fryst form i vissa butiker.

Publicerad 2009-11-07

4 PORTIONER

2 dl krämig naturell yoghurt
1 pkt saffran
4 dl grönsaksbuljong
1 strimlad fänkål
1 skalad och strimlad lök
2 skalade och strimlade morötter
25 g smör
4 skinnfria rödingfiléer
2 dl skalade räkor
kallpressad rapsolja
salt och peppar
nykokt potatis
1 kruka dill
1. Blanda yoghurten med hälften av saffranet och smaka av med salt och peppar.
2. Häll buljongen i en kastrull och tillsätt resten av saffranet, fänkål, lök och morot. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 5 minuter.
3. Tillsätt smör och låt det koka ytterligare någon minut. Ställ kastrullen åt sidan.
4. Dela rödingfiléerna i bitar och halstra dem på båda sidor i stekpanna med lite rapsolja.
5. Vänd ner räkorna i den varma grönsaksblandningen.
6. Servera rödingen med grönsaker, räkor, saffransyoghurt och nykokt potatis. Lägg på några dillkvistar.

Recept: Carina och Ulrika Brydling
Foto: Helén Pe

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas