Höstgryta med trattkantareller och lingon
Mat & Dryck | Höstmat

Höstgryta med trattkantareller och lingon

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-11-12

6 personer

900 g högrev
smör
salt, svartpeppar
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
5 dl vatten
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk torkad timjan
500 g röda steklökar
300 g färska trattkantareller
eller skogschampinjoner
4 morötter
300 g rotselleri
5 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
1 msk skånsk senap
100 g färska eller frysta lingon

1. Ansa köttet och skär i bitar.
2. Bryn köttet i smör på hög värme.
3. Salta och peppra köttet och ös över i en gryta.
4. Skala och finhacka vitlöken, ha ner i grytan tillsammans med rödvin, vatten, lökpulver och torkad timjan.
5. Lägg på locket och låt sjuda i en timme.
6. Skala steklöken och halvera dem. Smält smör i en stekpanna och stek lökarna långsamt. Ös över i grytan.
7. Rensa svampen och stek i en torr panna. Salta ett varv och ha i en klick smör när de börjar torka. Ös svampen i grytan.
8. Skiva morötterna, skala och tärna rotselleri. Ha ner i grytan och slå på grädde, soja och senap.
9. Rör i hälften av lingonen.
10. Låt puttra i ytterligare 30 minuter.
11. Smaka av med salt och peppar. Strö över resten av lingonen vid servering.

Recept och foto: Madeleine Landely

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-11-12
senioren-nr-8
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 8 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas