Lyxig kantarellpaj
Mat & Dryck
Foto Björn Tesch

Lyxig kantarellpaj

Publicerad 2008-09-01

2 portioner eller förrätt för 4

1 schalottenlök
smör att steka i
200 g gula kantareller
1 msk majsenaredning
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 ½ – 2 dl Västerbottensost
1 ark smördeg
1 ägg
persilja
ev. 100 g sidfläsk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken och fräs den i lite smör.
2. Rensa kantarellerna och dela dem i bitar. Fräs kantarellerna några minuter i smör.
3. Blanda lök, kantareller, majsenaredning, matlagningsgrädde, vitt vin till en sås och låt koka upp.
4. Häll i Västerbottensosten i såsen och låt den puttra med. Rör till sist ned ägg och persilja och tag såsen från värmen.
5. Kavla ut smördegsarket till lagom storlek för en ugnsfast form. Degen får gärna räcka upp på kanterna som en pajbotten.
6. Häll svampstuvningen över smördegen och grädda i cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
7. Stek eventuellt finhackat sidfläsk och strö överst på pajen.
Servera som lunch med en sallad eller som förrätt för fyra.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas