Knäckig paj med äpplen eller rabarber
Mat & Dryck
Foto: Per Johansson

Knäckig paj med äpplen eller rabarber

Sirap och smör skapar en läckert knäckig yta på den här goda äppelpajen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-09-18

PAJDEG
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl sirap
1 tsk bakpulver

FYLLNING
2–3 äpplen

TILL SERVERING
vaniljsås eller glass

1. Smörj en pajform. Skala och skär äpplena i bitar och fyll formens botten med dessa.
2. Smält smöret i en stor kastrull och dra kastrullen från värmen. Blanda de torra ingredienserna för sig först och blanda sedan ner dem, grädden och sirapen i kastrullen. Rör till jämn smet.
3. Fördela smeten över äpplena. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen i 175 grader så att den knäckiga ytan blir gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller glass.

Tips! Istället för äpplen kan du använda 7 dl färska eller frysta, skalade och skurna rabarber tillsammans med 0,75 dl socker.

Text: Else-Marie Ottersten, redaktör
Foto: Per Johansson

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-09-18
senioren-nr-6
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 6 / 2017. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas