Kycklingleverpastej
Mat & Dryck | Recept

Kycklingleverpastej

Urgott att ha på rostat bröd eller grovt rågbröd och förstås på fröknäcke.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07

250 gram kycklinglever
1 schalottenlök
100 gram champinjoner
2 tsk torkad salvia
2 tsk stött rosépeppar
1/2 tsk salt 2-3 msk cognac, sherry el portvin 125 gram smör plus smör att steka i.

1. Bryn levern i lite smör på båda sidor. Levern ska vara rosa inuti när den är klar. Ställ åt sidan att svalna.
2. Bryn den hackade löken med grovt uppskurna champinjoner i lite smör. Låt svalna.
3. Lägg allt i en mixer. Mixa till en slät kräm eller lite grövre om du föredrar det. Häll upp i skål och ställ kallt. Urgott på rostat bröd eller grovt rågbröd och förstås på fröknäcke.

Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas