Lamm- och högrevskebab
Mat & Dryck | Recept

Lamm- och högrevskebab

Spiskummin, kryddnejlika och persilja ger smak av Mellanöstern.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07

Att blanda lammfärs med grovmald högrev gör kebaben saftig och smakrik.
Det går förstås lika bra att bara använda lammfärs eller högrevsfärs.

250 gram lammfärs
250 gram grovmald högrev
1/2 lök
1 kruka bladpersilja (ca 1/2 – 1 dl )
3 tsk spiskummin
2 tsk mald kryddnejlika
1 tsk salt

1. Hacka löken grovt. Blanda färsen med den hackade löken och kryddorna.
2. Forma lite större avlånga (järpar) kebaber.
3. Stek i smör eller olivolja.

Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 3 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.