Lax med nöttäcke och mathavresallad
Mat & Dryck
Foto Björn Tesch

Lax med nöttäcke och mathavresallad

Publicerad 2008-04-20

2 portioner

300 g laxfilé
1 dl hasselnötter
25 g riven ost
3 msk rapsolja
salt

Mathavresallad:
2 portioner mathavre
100 g sockerärter eller sugarsnaps
10 körsbärstomater
1/2 äpple
1/2 dl finstrimlad morot
1/2 dl finstrimlad vitkål
1 näve små spenatblad

Dressing:
1/2 tsk senap
1 tsk vinäger
1 nypa salt
1  1/2msk rapsolja

1. Koka mathavren enligt förpackningens anvisningar, låt den svalna.
2. Dela laxen i två bitar och torka av dem med hushållspapper. Lägg i en ugnsform och salta lätt. Mixa hasselnötter, riven ost, rapsolja och ½ tsk salt.
3. Bred ut nötblandningen på fisken och grädda i 225 grader i 10 minuter.
4. Skölj sockerärtor, tomater och äpple och hacka grova bitar till salladen. Blanda med morot, vitkål, salladsblad och mathavre.
5. Blanda dressingen genom att röra ut senapen i vin-ägern, salta och sedan bland med olja.
6. Blanda dressingen i salladen precis före serveringen.

Text: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas