Laxburgare med dragonmajonnäs och sallad
Mat & Dryck | Recept
Foto Karin Wimark

Laxburgare med dragonmajonnäs och sallad

Att göra burgare på lax är ett enkelt och trevligt sätt att variera den feta och nyttiga fisken på. De frysta bitarna fungerar utmärkt att använda och smaken går att variera efter de kryddor du har hemma.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22

Burgare
200 g laxfilé
1 ägg
2 msk grädde
1/2 citron, skalet av (kan bytas ut mot chili eller annan smaksättare)
salt och peppar
20 g smör att steka i

Mixa fisk, ägg, grädde, citronskal och kryddor hastigt till en färs. Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till två runda biffar och stek dem varsamt i smör tills de får fin färg på båda sidor.

Dragonmajonnäs
3 msk majonnäs
1/2 citron, saften av
1 tsk dragon
salt och peppar
Blanda alla ingredienser och låt stå svalt.

Till servering
4 skivor surdegsbröd
20 g smör
1 tomat, skivad
1 gemsallat, plockad
1 liten rödlök, skivad

1. Skär kanterna av brödet och stek skivorna i smör tills de blir gyllenbruna och frasiga.
2. Lägg burgarna på brödskivorna och toppa med majonnäs och grönsaker.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas