Lerpottasill
Mat & Dryck | Recept
Foto Karin Wimark

Lerpottasill

Matjessill, potatis, lök och ägg är en klassiker, men får en ny dimension med brynt smör. En lyxig lunch eller middag som går snabbt att laga och smakar ljuvligt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22

2 stora matjesfiléer
4 kokta potatisar
1 ägg, kokt och hackat
1 rödlök, hackad
1 kruka gräslök
50 g smör

1. Skiva potatisen och lägg omlott i snygga rader på två tallrikar. Skiva sillen och lägg ovanpå. Fördela ägg och lök ovanpå.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det sjuda tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Fördela smöret över sillen och servera direkt.

Recept Anna Henning Moberg
Foto Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas