Lime- och chililax
Mat & Dryck | Recept
Foto Bianca Brandon-Cox

Lime- och chililax

Lax är en av våra nyttigare fiskar och innehåller bra fetter.

Tidningen Senioren
Publicerad 2008-10-28

4 portioner

500 g laxfilé i bit
1 tsk salt
1 röd chili
1 msk finhackad
färsk ingefära
1 msk honung
300 g pak choi
1 msk olivolja
1 lime
1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta.
2. Hacka chilin fint och blanda med ingefära och honung. Fördela blandningen över laxen.
3. Dela pak choi och lägg runtom i formen. Pensla med olivolja och pressa över lime.
4. Sätt formen mitt i ugnen 15–20 minuter, 200 grader. Servera gärna med cocktailtomater och råris.

Recept: Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehorn
Foto Bianca Brandon-Cox

Tidningen Senioren
Publicerad 2008-10-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.