Mat & Dryck

Marinerade bondbönor

Bönorna kan serveras ljumma eller kalla som tillbehör till maten.

Publicerad 2009-08-20

2bondbonorCOLOURB1 portioner
200 g bondbönor (helst färska)
½ lime eller citron, saften av
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1/3 röd chili
några kvistar persilja
salt

1. Koka bönorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka men fortfarande med lite tuggmotstånd. Är de riktigt fina behöver de inte skalas.
2. Hacka vitlök, persilja och chili fint och blanda med limesaft, olivolja och lite salt.
3. Häll marinaden över de ännu varma bönorna. Låt stå en stund så att det tar smak.

Recept: Klaus Pontevik

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas