Mat & Dryck | Recept

Marinerade fikon med vattenkrasse och valnötter

En rätt som passar perfekt som tillbehör eller som förrätt. Det är viktigt att fikonen är färska, så passa på att göra den när det är säsong.

Publicerad 2008-10-29

 recept marinerade fikon i sallad
Recept från region Ikaria, Grekland

4 portioner

1 dl valnötter
4 fikon
1 msk fikonvinäger (alt rödvinsvinäger)
1 knippe vattenkrasse (alt rucola)
2 msk olivolja
salt

1. Rosta valnötterna på medelhög värme i en torr stekpanna. Det tar bara några minuter, nötterna ska absolut inte bli brända.
2. Skär varje fikon i 4–5 skivor.
3. Salta fikonskivorna och häll över fikonvinägern. Låt marinera i 10 minuter i rumstemperatur.
4. Servera fikonen med rostade valnötter och vattenkrasse. Ringla över fikonvinägern från marinaden och olivolja.

 

Recept: Niklas Ekstedt
Foto: Ulrika Pousette

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas