Marockansk sallad med valnötter
Mat & Dryck
Foto: Stefan Edetoft

Marockansk sallad med valnötter

Servera med allt möjligt, till exempel falafel, stekta grönsaker, omelett, stekt ägg eller gott bröd och fetaost. Det gäller att krydda salladen med god olivolja och balansera upp med pressad citronsaft.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-01

1 röd paprika
3 msk olivolja
1 kg tomater, vanliga runda, plommon- eller bifftomater
1 vitlöksklyfta
en halv röd chili
2 msk grovhackad bladpersilja
50 g valnötter
en halv citron, pressad saft
salt och svartpeppar

1. Dela och kärna ur paprikan. Skär i mindre bitar.
2. Hetta upp en rejäl stekpanna och låt den bli varm. Tillsätt 1 msk olja och lägg i paprikan. Stek i några minuter tills den fått lite färg och mjuknat något.
3. Skär tomaterna i mindre bitar. Om du använder cocktailtomater, dela i halvor.
4. Skala och finhacka vitlök och chili.
5. Häll ner stekt paprika, hackade tomater, finhackad vitlök, chili, grovhackad persilja, valnötter, citronsaft och resten av oljan i en skål.
6. Blanda och smaka av med lite salt och peppar.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Stefan Edetoft

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-01
senioren-nr-6
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 6 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas