Morotslimpa utan mjöl
Mat & Dryck | Recept

Morotslimpa utan mjöl

En god och mjölfri morotslimpa som innehåller bland annat havregryn och filmjölk.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-02-22

1 limpa

7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 ägg
1 morot
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3,5 dl filmjölk

GARNERING
havregryn

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller i en mixer med knivar.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
4. Skala och riv moroten fint.
5. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, så att det blir en kladdig deg.
6. Klicka ner degen i en limpform, cirka 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper. Släta till och strö över lite havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 minuter. Låt brödet kallna helt och gärna vila någon timme innan det skärs i skivor

Recept och foto Linda Andersson

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-02-22
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 7 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.