Nässelsoppa med kardemumma
Mat & Dryck
Foton: Colourbox (Montage)

Nässelsoppa med kardemumma

En slätmixad soppa där avocado eller ärter ger extra fyllighet och kardemummakapslar sätter smak.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-08

4 PORTIONER

4 gula lökar smör till stekning
1 liter vatten
1,5 liter nässlor
4 dl gröna ärtor eller 2 avokado
4 hela kardemummakapslar eller 0,5-1 tsk stött kardemumma
25 gram smör
salt och peppar

1. Hacka löken grovt och fräs den glansig i lite smör i en kastrull.
2. Tillsätt vatten och nässlor. Låt koka upp och sedan sjuda under lock i 5 min.
3. Lägg ärtor eller avokado och kardemummakapslar i en mixer, häll i nässlor och kokvatten och mixa soppan slät.
4. Häll tillbaka soppan i kastrullen, rör med smör och smaksätt med salt och peppar. Värm på snabbt och servera.

Recept: Lisen Sundgren
ur boken Äta vilda växter

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-08
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 4 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas