Notatissallad
Mat & Dryck
Foto Charlotte Gawell

Notatissallad

No­tatis betyder frånvaro av potatis. Majrova, palsternacka och rotselleri är en god ersättning för potatis.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-28

Rotfrukterna i salladen innehåller många viktiga mineraler, som kalcium och järn, och vitamin A och B.

4 PORTIONER

1 rotselleri
4 majrovor
4 palsternackor havssalt
5 dl vatten
1 msk honung
2 msk ättika (12 %)
1 knippe dill
1 rödlök
4 stjälkar selleri
3 dl kokosgrädde
1 citron, juicen

TILL SERVERING
varmrökt lax eller rostbiff

1. Skala och tärna rotfrukterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
2. Koka upp 5 dl vatten blandat med honung och ättika. Se till att honungen löses upp. Låt svalna.
3. Lägg i rotfrukterna och låt dem dra i ungefär 1 timme.
4. Hacka dillen. Finhacka lök och selleri, rör ihop med kokos­grädde, citronjuice och dill. Smaka av. Eventuellt behövs det mer citronjuice. Salta.
5. Häll av lagen från rotfrukterna och blanda med såsen.
Servera med en bit lax eller rostbiff.

Recept Cecilia Nisbet Nilsson
Foto Charlotte Gawell

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-28
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 4 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.