Nyttigt  keso-bröd utan mjöl
Mat & Dryck

Nyttigt keso-bröd utan mjöl

Mjölfritt och nyttigt kesobröd. Brödet går bra att frysa. Recept och foto Linda Andersson

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-04-22

Cirka 15 bitar

4 ägg
500 g keso
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
3/4 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Rör ner keson.
4. Blanda ner alla torra ingredienser och rör om ordentligt.
5. Bred ut smeten till en rektangel, ca 1 cm tjock, på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 minuter.
7. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax.
Brödet går bra att frysa

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-04-22
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas