Ostpaj med gorgonzola
Mat & Dryck | Recept

Ostpaj med gorgonzola

En smakrik paj med smörfrasigt skal som pryder sin plats på varje buffébord.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07

3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
300 gram krämig gorgonzola
1/2 tsk salt svartpeppar

1. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra.
2. Skär bort kanterna på gorgonzolan. Mosa resten av osten och blanda ner i ägg- smeten. Det blir lite klumpigt men det gör inget, det smälter i ugnen.

PAJDEG
125 gram smör
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten

1. Skär smöret i mindre bitar. Jobba samman smör, mjöl och vatten till en deg.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (15 x 35 el 24 cm i diameter) och nagga botten med en gaffel. Låt vila 30 minuter i kylen.
3. Förgrädda i ugn 10 min 225 grader.
4. Sänk värmen till 200 grader. Häll i äggstanningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 20-25 min i 200 grader.

Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas