Påskmeny i gult och grönt
Mat & Dryck
Foto: Björn Tesch

Påskmeny i gult och grönt

Malin Söderström har skrivit åtta kokböcker, varit landslagskock och tv-kock och lagar till vardags mat på Moderna Museets restaurang i Stockholm. Här bjuder hon Veteranens läsare på en läcker påskmeny.

Publicerad 2009-04-06

Moderna Museet ligger på Skeppsholmen i Stockholm tillsammans med Arkitekturmuseet.
Den största retrospektiva presentationen hittills av den tyska konstnären Andreas Gursky är vårens stora utställning på Moderna Museet kallad ”Arbeten 80-08”. Gursky är känd för sina fotografier i jätteformat. Utställningen visar verk från hans tidigaste konstnärsår och fram till idag.
Pensionärer går in till reducerat pris.



Restaurangen på Moderna Museet drivs av krögarna Malin Söderström, Sofia och Per Gustafson i företaget MoMuMat.
Restaurangen har cirka 300 sittplatser och en hänförande utsikt över Djurgården och förutom lunch serveras också brunch på helgerna.
Intill Moderna Museet på Arkitekturmuseet driver MoMuMat också Café Blom och i februari i år tog företaget också över restaurangen på Filmhuset på Gärdet i Stockholm.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch
Recept: Malin Söderström

 

Fem läckra till påsk

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.