Pasta med grönkål och västerbottenost
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Pasta med grönkål och västerbottenost

Här tar kålen plats i en krämig ostsås. Servera till din favoritpasta.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05

2 pers
1/2 pkt valfri pasta
1 vitlöksklyfta
150-200 gram grönkål
1/2 röd paprika
2 dl riven västerbottenost
2,5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
2 msk olivolja

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka grönkålen.
3. Skär paprikan i mindre bitar.
4. Skiva vitlöken tunt. Värm oljan i en kastrull och lägg i vitlök, kål och paprika. Rör om och värm några minuter.
5. Häll på grädden och värm ytterligare några minuter. Rör ner osten.
6. Blanda såsen med den kokta pastan. Salta och peppra.

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05
senioren-nr-1
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 1 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.