Peach Melba på rulltårtebotten
Mat & Dryck
Foto: Kristina Wirén

Peach Melba på rulltårtebotten

Dessert gjord på rulltårta.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-06-20

3 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk

  1. Vispa socker och ägg pösigt.
  2. Rör ner resten i smeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper.
  3. Grädda i 5 minuter i 225 grader. Strö socker på kak-an och stjälp upp på nytt bakplåtspapper.

2 persikor
1 kkp vinbärsgelé
1 kkp hallon
1 kkp socker
vaniljglass

  1. Skålla persikorna. Skala, dela och ta bort kärnorna. Koka i sockerlag tills de är mjuka.
  2. Koka gelé, hallon och socker. Red om det behövs med majsenamjöl.
  3. Lägg en rulltårtebit i botten, sedan en halv persika, en glasskula och såsen över.
Tidningen Senioren
Publicerad 2009-06-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas