Pepparkakssnittar
Mat & Dryck | Dessert

Pepparkakssnittar

Den perfekta desserten för julens kalas eftersom den både är enkel att göra och går att förbereda. Toppa pannacottan med granatäpplekärnor och sirap vid serveringen. Att servera en pepprig liten kaka till desserten gör det lilla extra för smaken av jul.

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-12-07

Ca 40 st

150g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk ljussirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 msk pepparkakskrydda

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smöret med sockret vitt och luftigt. Rör i sirapen.
3. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen till smeten och arbeta ihop till en deg.
4. Dela degen i 4 delar, som rullas till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, två längder på varje. Platta till längderna något med hjälp av fingrarna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 minuter. Skär längder på snedden medan de är varma.

Recept Katarina Carlgren
Foto Thomas Carlgren

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-12-07
senioren-nr-9
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 9 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas