Plommonmarmelad
Mat & Dryck | Recept
Foto Lina Eriksson

Plommonmarmelad

Låt gärna ett par kanelstänger koka med i marmeladen som smaksättare.

Publicerad 2009-08-25

Ger cirka 1 1/2 liter

2 liter plommon (ca 1 kg)
1 dl saft av ekologisk citron
6 dl vatten
11 dl strösocker (ca 1 kg)
gasväv
bomullssnöre

1. Rensa, skölj och halvera plommonen.
2. Ta ur kärnorna.
3. Lägg dem i en bit gasväv, knyt ihop med bomullssnöret. Lägg plommonen med citronsaft, vatten och bomullsknytet med kärnor i en gryta.
4. Låt koka på svag värme under lock i cirka 30 minuter. Rör om ett par gånger. Ta upp kärnorna.
5. Tillsätt sockret och låt koka upp långsamt tills sockret smält. Koka på medelvärme utan lock i cirka 45 minuter.
6. Skumma väl.
7. Gör marmeladprovet. (Se tips på nästa sida).
8. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas