Rabarberkaka med smuldeg
Mat & Dryck | Baka
Foto: Héen Pe

Rabarberkaka med smuldeg

Som en korsning mellan kaka och rabarberpaj blir denna somriga kaka med "smul" på toppen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2015-05-29

40 BITAR

10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
300 g rumsvarmt smör
5 ägg
3 1/2 dl mjölk, 3 procent fett
500 g skivad rabarber

1: Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.

2: Blanda alla torra ingredienser i en stor skål och tillsätt smöret. Vispa ihop till ett smul. Lägg 3 dl av smulet i en separat skål och ställ åt sidan så länge.

3: Blanda ner ägg och mjölk i den stora bunken med smul. Rör ihop till en slät smet.

4: Bred ut smeten i långpannan och fördela skivad rabarber över.
 Toppa med resterande smul.

5: Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter.

Ta ut och låt svalna innan du skär den i rutor. Servera med vaniljglass.

Recept: Frida Skattberg
Foto: Hélen Pe
ur boken Baka i långpanna (Bonnier Fakta)

Tidningen Senioren
Publicerad 2015-05-29
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 4 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.