Risoni med chorizo och räkor
Mat & Dryck | Recept
Foto Karin Wimark

Risoni med chorizo och räkor

Grillad korv med räksallad har många provat på och uppskattat. Det här är korv och räkor med spanska smaker. En lättlagad och härlig rätt vars mustiga smaker matchar årstiden.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22

1 vitlöksklyfta
1 chorizo
10 blad färsk basilika
2 msk olivolja
1 msk vinäger (gärna sherryvinäger)
200 g passerade tomater
1,5 dl vatten
1,5 dl g risoni
100 g cocktailtomater
200 g frysta räkor

1. Tina räkorna. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka vitlök, chorizo och basilika fint och fräs det i olivolja. Häll över vinägern och låt det koka in.
2. Tillsätt passerade tomater, vatten och risoni och låt det sjuda i cirka tio minuter. Baka cocktailtomaterna i ugnen under tiden.
3. Skala räkorna och vänd ner dem i risoniblandningen precis innan servering. Toppa med färsk basilika och bakade tomater.

 

Recept Anna Henning Moberg
Foto Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas