Mat & Dryck | Recept

Röd potatissallad

Servera potatissalladen ljummen eller kall med en köttbit.

Publicerad 2008-01-14

Potatissallad2 portioner
Tid: cirka 1 timme

6 potatisar
1-2 msk rapsolja
½ rödlök
1-2 msk kapris
6-8 soltorkade tomater
balsamvinäger
salt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna och skär varje potatis i 8-12 bitar.
2. Lägg potatisen i en ugnsform och slå över olja. Salta och blanda med händerna så att all potatis blir oljig. Rosta potatisen i ugnen tills den är mjuk och börjar få färg, cirka 20 minuter.
3. Mixa de soltorkade tomaterna med lite olja till en smet. Blanda den med balsamvinäger och blanda smeten väl med de ännu varma potatisarna.
4. Skär löken i strimlor och blanda i potatissalladen tillsammans med kapris.
5. Smaka av med salt.

Text: Malin Ottosson
Foto: Bjötn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas